0174 621 936
Voorstraat 96 2685 EP Poeldijk
info@haarenhuidinstituutwestland.nl
Winkelwagen

Wat is Alopecia Androgenetica?

Alopecia Androgenetica, ook bekend als mannelijke of vrouwelijke patroonkaalheid, is de meest voorkomende vorm van haarverlies bij zowel mannen als vrouwen. Het wordt gekenmerkt door een geleidelijk dunner wordend haar en kaalheid die volgens een specifiek patroon verloopt. Bij mannen begint dit meestal met het terugtrekken van de haarlijn bij de slapen en kan het uiteindelijk leiden tot volledige kaalheid. Bij vrouwen is het haarverlies minder uitgesproken en beperkt zich meestal tot algemene verdunning over de gehele hoofdhuid, terwijl de haarlijn intact blijft.

Alopecia Androgenetica is voornamelijk genetisch bepaald en wordt beïnvloed door hormonen. Het wordt veroorzaakt door een verhoogde gevoeligheid van de haarzakjes voor dihydrotestosteron (DHT), een hormoon dat de haargroeicyclus verkort en de productie van nieuw haar vermindert. Hoewel het een natuurlijk onderdeel is van veroudering, kan het beginnen in de late tienerjaren of vroege volwassenheid en kan het een aanzienlijke invloed hebben op het zelfvertrouwen en de zelfwaardering van een persoon.

Hoe onstaat Alopecia Androgenetica?

De precieze oorzaak van Alopecia Androgenetica is nog niet bekend. Maar deskundigen denken dat deze vorm van haaruitval ontstaat doordat het mannelijke hormoon testosteron wordt omgezet in dihydrotestosteron (DHT). Deze omzetting gebeurt met behulp van een enzym dat in het talgkliertje van haarfollikels zit. DHT laat de haarfollikels verschrompelen. Uit die follikels kunnen dan geen haren meer groeien of alleen veel dunnere. Haarverlies door alopecia androgenetica is blijvend en bijna altijd onomkeerbaar.

Hoe onstaat Alopecia Androgenetica?

Is Alopecia Androgenetica erfelijk?

Alopecia androgenetica is erfelijk: je loopt meer risico als kaalheid voorkomt in je familie. Alopecia androgenetica komt na de puberteit op elke leeftijd voor, maar je krijgt er wel meer kans op met het ouder worden. Vrouwen hier vaak mee te maken tijdens de overgang als de oestrogeen- en progesteronspiegels dalen en je relatief hogere testosteronspiegels krijgt.

Is Alopecia Androgenetica erfelijk?

Mogelijke oplossingen

Hoewel Alopecia Androgenetica een uitdaging kan zijn, zijn er verschillende praktische oplossingen beschikbaar die kunnen helpen om het uiterlijk van haarverlies te beheren en jouw zelfvertrouwen te herstellen.

Haarprotheses, haarstukken en haarwerken, specifiek ontworpen voor patroonskaalheid, kunnen een natuurlijke uitstraling geven en zorgen voor een naadloze overgang. Deze oplossingen kunnen op maat worden gemaakt en gestyled om aan jouw individuele behoeften te voldoen, wat kan bijdragen aan een comfortabeler en zelfverzekerder gevoel.

Pruiken & Haarwerken

Wij leveren moderne en klassieke pruiken (haarwerken) van zowel echt haar als synthetisch haar. Deze worden in eigen atelier op maat gemaakt of aangepast voor de meest natuurlijke uitstraling.

Lees verder >
CNC-Haarprothese

Het CNC-haarsysteem is een innovatieve oplossing voor haarvervanging voor gedeeltelijk tot volledig haarverlies bij zowel mannen als vrouwen waarbij de hoofdhuid d.m.v. 3D-printing exact wordt nagebootst.

Lees verder >
Haarverlenging

Wil jij langer en/of voller haar? Dan is een haarverlenging iets voor jou! Niemand ziet de bevestiging van het haar, alleen dat je mooi en vol haar hebt.

Lees verder >
Hairpieces

Wil je langer of voller haar? Dan is een hairpiece een snelle, gemakkelijke en mooie manier om dit te bereiken.

Lees verder >
Vragen?