0174 621 936
Voorstraat 96 2685 EP Poeldijk
info@haarenhuidinstituutwestland.nl
Winkelwagen

Transitie

Transseksualiteit of genderdysforie verwijst naar het gevoel van ongemak met het bij de geboorte toegewezen gender, wat leidt tot emotionele onrust in het dagelijks leven.

Het begin van de transitie
Als je je niet comfortabel voelt in je eigen lichaam, kun je een afspraak maken met een huisarts. Deze kan je doorverwijzen naar een gespecialiseerd genderidentiteitsteam of een psycholoog.

Fasen van de transitie

  1. Intake Fase: Aanmelding en beoordeling;
  2. Diagnostische Fase: Grondige evaluatie van de situatie;
  3. Sociale Transitie: Het proces van publiekelijk uitdrukken van je genderidentiteit;
  4. Na de Medische Transitie: Na geslacht gerelateerde medische procedures.

Voor meer informatie, bezoek: https://transvisie.nl

Transitie

Transgender

De kracht van haar bij MTF
De overgang van man naar vrouw is een persoonlijke en complexe reis waarin haar vaak een grote rol speelt. Haar is niet alleen uiterlijke verschijning, het heeft een diepere betekenis. Het laat zien wie je bent en hoe je je voelt. Voor transgender vrouwen is haar een manier om hun innerlijke vrouwelijkheid te uiten en zelfvertrouwen te vergroten. Veranderingen in haar kunnen emotioneel zwaar wegen omdat het invloed heeft op hun identiteit en zelfbeeld.

De lengte en stijl van het haar kunnen praktische middelen zijn om de overgang te markeren. Veel transgender vrouwen omarmen hun nieuwe identiteit door middel van hun haar. Het dragen van haar op een manier die bij hun vrouwelijkheid past, helpt hen zich comfortabeler te voelen en een gevoel van inclusie en veiligheid te ervaren.

In het kort, haar gaat over meer dan uiterlijk. Het staat voor identiteit, expressie, eigenwaarde en kracht. Tijdens de transitie naar vrouwelijkheid kan haar een krachtige rol spelen in het uiten en omarmen van je ware zelf.

Transgender
Transgender

FTM Transitie

Haaruitval na hormoon therapie bij mannen


Voor transgender mannen is haar tijdens de transitie naar mannelijkheid meer dan alleen uiterlijke verschijning. Het heeft diepere betekenissen voor zelfidentificatie en zelfvertrouwen. Hormoontherapie kan haaruitval veroorzaken doordat testosteron verandert in DHT, wat geassocieerd wordt met alopecia of mannelijke kaalheid. Dit proces kan haarzakjes beschadigen en leiden tot het verliezen van haar.

FTM Transitie

Onze haaroplossingen

Bij Haar- & Huidinstituut zijn er verschillende haaroplossingen voor diverse budgetten. Bespreek je wensen met een van onze haarwerkspecialisten. Wij helpen je graag de mooiste oplossing voor jouw situatie te vinden.

Pruiken & Haarwerken

Wij leveren moderne en klassieke pruiken (haarwerken) van zowel echt haar als synthetisch haar. Deze worden in eigen atelier op maat gemaakt of aangepast voor de meest natuurlijke uitstraling.

Lees verder >
Haarverlenging

Wil jij langer en/of voller haar? Dan is een haarverlenging iets voor jou! Niemand ziet de bevestiging van het haar, alleen dat je mooi en vol haar hebt.

Lees verder >
Hairpieces

Wil je langer of voller haar? Dan is een hairpiece een snelle, gemakkelijke en mooie manier om dit te bereiken.

Lees verder >
CNC-Haarprothese

Het CNC-haarsysteem is een innovatieve oplossing voor haarvervanging voor gedeeltelijk tot volledig haarverlies bij zowel mannen als vrouwen waarbij de hoofdhuid d.m.v. 3D-printing exact wordt nagebootst.

Lees verder >

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

MTF
Na een geslachtsveranderende operatie is in sommige gevallen een vergoeding voor een haarwerk mogelijk. Dit geldt vooral bij volledige kaalheid. Bij gedeeltelijke kaalheid beoordeelt de zorgverzekeraar dit individueel op basis van mannelijke kaalheidstypen, zoals inhammen of kruinverlies. Foto's spelen een rol in de aanvraagbeoordeling. Wij maken op maat gemaakte haarstukken mogelijk voor diverse bevestigingsmethoden.

FTM
De aanschaf van een haarwerk of haardeel kan een belangrijke rol spelen in het versterken van het zelfvertrouwen. Controleer je verzekering om te bekijken of er recht is op een vergoeding. Hiervoor is altijd een verwijzing nodig van de medisch specialist.

Wij helpen je met de zorgverzekering. Door onze jarenlange ervaring kun je bij ons rekenen op empathie, een luisterend oor en privacy

Vergoeding vanuit de zorgverzekering
Vragen?