0174 621 936
Voorstraat 96 2685 EP Poeldijk
info@haarenhuidinstituutwestland.nl
Winkelwagen

Trichotillomanie

Trichotillomanie, ook wel Trich of TTM genoemd, is een psychische stoornis waarbij mensen steeds de drang voelen om hun eigen haar uit te trekken, wat kale plekken kan veroorzaken. TTM beperkt zich niet tot het hoofdhaar Mensen kunnen ook het haar uittrekken van andere lichaamsdelen zoals wenkbrauwen, wimpers, baardhaar, snorhaar, en ook schaamhaar.

In de meest ernstige situaties manifesteert Trichotillomanie zich voornamelijk bij meisjes en vrouwen tussen de 12 en 40 jaar. Deze aandoening wordt vaak beschouwd als een vorm van zelfbeschadiging.

Trichotillomanie

Steun bij trichotillomanie

Trichotillomanie begint vaak al op jonge leeftijd, aanvankelijk onschuldig en onbewust, vergelijkbaar met duimzuigen. Het kan echter wijzen op een psychische stoornis, zelfs bij jonge kinderen, dus het is belangrijk om vroegtijdig hulp te zoeken, Een bezoek aan de huisarts kan een positieve stap zijn in de juiste directie. Dit kan je helpen bij het vinden van de juiste begeleiding en steun.

Naarmate iemand ouder wordt, kan de aandoening intenser aanvoelen, maar dat betekent niet dat er geen hoop is. Trichotillomanie is een psychiatrische aandoening waarvoor behandeling beschikbaar is. Het is en het is zeker niet nodig om je hiervoor te schamen. Het is normaal dat deze uitdaging in vlagen komt, vooral tijdens stressvolle tijden of in situaties die triggers kunnen zijn. De oorzaken van Trichotillomanie variëren per persoon en zijn niet jouw schuld. Het belangrijkste is om te weten dat er steun is, en dat je niet alleen bent in het pad naar herstel.

Steun bij trichotillomanie

Herstel van zelfvertrouwen bij trichotillomanie

Haarverlies heeft voor veel mensen een diepgaande emotionele betekenis. Het is meer dan alleen uiterlijke schoonheid. Het krijgen van een haarwerk of haardeel herstelt het zelfvertrouwen, biedt een gevoel van normaliteit, verbetert sociale interacties, en stelt je in staat om je persoonlijkheid uit te drukken.

Herstel van zelfvertrouwen bij trichotillomanie

Onze aanpak

Aangezien Trichotillomanie een psychische aandoening is, is het aan te raden om met een dokter hierover te spreken. Vanuit Haar- & Huidinstituut Westland kunnen wij enkel helpen door middel van een haarstuk of meerdere haarstukken of een van onze andere oplossingen. Dit zal er in ieder geval voor zorgen dat de kale plekken niet meer zichtbaar zijn.

Onze met zorg gemaakte en uitgekozen haarprotheses, haarstukken en haarwerken worden volledig op maat gemaakt, met oog voor detail en stijl, om een natuurlijke uitstraling te creëren die je helpt om jezelf te zijn. Er is altijd een oplossing die past bij jouw wensen en budget.

Onze aanpak
Vragen?