0174 621 936
Voorstraat 96 2685 EP Poeldijk
info@haarenhuidinstituutwestland.nl
Winkelwagen

Welke vormen bestaan er?

Alopecia Areata is een auto-immuunziekte die leidt tot onverwacht haarverlies. De ziekte kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst, maar komt vaak voor bij jongeren. Factoren zoals genetica kunnen de kans op het krijgen van Alopecia verhogen.

Wanneer Alopecia Areata optreedt, valt het immuunsysteem de haarzakjes aan. Dit resulteert in haarverlies dat varieert: van beperkte plekken (Alopecia Localis) tot het verlies van al het haar op het hoofd (Alopecia Totalis) of lichaam (Alopecia Universalis).

Het haarverlies kan overal plaatsvinden, zoals op de hoofdhuid, wenkbrauwen en baard. De mate en vorm van haarverlies verschillen per persoon.

Alopecia Areata kent verschillende vormen, afhankelijk van het patroon en de mate van haarverlies.

De meest voorkomende vorm is 'patchy' Alopecia Areata, gekenmerkt door één of meerdere ronde of ovale kale plekken op de hoofdhuid of elders.

Alopecia Totalis resulteert in totaal haarverlies op de hoofdhuid. In ernstige gevallen is er Alopecia Universalis, waarbij het hele lichaam, inclusief wenkbrauwen en wimpers, haarloos wordt.

Belangrijk is te weten dat Alopecia Areata onvoorspelbaar is en het patroon van haarverlies kan veranderen.

  • Alopecia areata localis: er zijn alleen een of meer kale plekken op de hoofdhuid.
  • Alopecia areata totalis: al het hoofdhaar is uitgevallen, maar het overige lichaamshaar niet. Deze variant ontstaat in 5 tot 10% van de gevallen.
  • Alopecia areata universalis:behalve het hoofdhaar valt ook het overige lichaamshaar uit, zoals baardharen, wenkbrauwen, wimpers, oksel- en schaamharen, en de haren op armen, benen en romp. In deze ernstige gevallen is de kans op herstel van de haargroei klein.
Welke vormen bestaan er?

Mogelijke oplossingen

Hoewel Alopecia Areata een uitdaging kan zijn, zijn er verschillende praktische oplossingen beschikbaar om het uiterlijk van haarverlies te beheren en jouw zelfvertrouwen te herstellen.

Opties zoals haarprotheses, haarstukken en haarwerken kunnen op maat worden gemaakt en gestyled om een natuurlijke look te creëren, wat jou kan helpen om jouzelf comfortabeler en zelfverzekerder te voelen.

Pruiken & Haarwerken

Wij leveren moderne en klassieke pruiken (haarwerken) van zowel echt haar als synthetisch haar. Deze worden in eigen atelier op maat gemaakt of aangepast voor de meest natuurlijke uitstraling.

Lees verder >
Haarverlenging

Wil jij langer en/of voller haar? Dan is een haarverlenging iets voor jou! Niemand ziet de bevestiging van het haar, alleen dat je mooi en vol haar hebt.

Lees verder >
Hairpieces

Wil je langer of voller haar? Dan is een hairpiece een snelle, gemakkelijke en mooie manier om dit te bereiken.

Lees verder >
CNC-Haarprothese

Het CNC-haarsysteem is een innovatieve oplossing voor haarvervanging voor gedeeltelijk tot volledig haarverlies bij zowel mannen als vrouwen waarbij de hoofdhuid d.m.v. 3D-printing exact wordt nagebootst.

Lees verder >
Vragen?