0174 621 936
Voorstraat 96 2685 EP Poeldijk
info@haarenhuidinstituutwestland.nl
Winkelwagen

Wat gebeurt er tijdens chemotherapie met het haar?

Chemotherapie
Chemotherapie bestrijdt de cellen die zich ongecontroleerd en snel vermenigvuldigen, wat een typisch kenmerk van kankercellen is. Maar de kankercellen zijn niet de enige cellen die zich snel vermenigvuldigen. Dat is ook het geval met de cellen van de haarzakjes die verantwoordelijk zijn voor de haargroei. Bij chemotherapie worden zowel de kankercellen als de cellen van de haarzakjes vernietigd en dat zorgt voor het verlies van hoofdhaar en lichaamshaar.

Radiotherapie
Bij haarverlies door radiotherapie worden alleen de behandelde gebieden haarloos. Radiotherapie bestrijdt met straling kwaadaardige nieuwvormingen van kanker in het lichaam. Tijdens de behandeling worden kankercellen dermate bestraald dat ze de opgelopen stralingsschade niet meer kunnen herstellen en doodgaan. Omliggende gezonde cellen van haarzakjes worden hierdoor beschadigd en veroorzaken kale plekken.

Wat gebeurt er tijdens chemotherapie met het haar?
Wat gebeurt er tijdens chemotherapie met het haar?

Haaroplossingen

Na het krijgen van de diagnose kanker, breekt er een emotionele tijd aan. Voordat de behandelingen beginnen willen de meeste cliënten graag weten waar ze aan toe zijn en zekerheid dat er oplossing klaarligt wanneer het haar begint uit te vallen. Wij raden daarom aan om al voordat de behandeling begint, bij ons langs te komen voor een adviesgesprek. Zo kunnen we zien hoe je haar normaal zit en kunnen we alvast voorbereidingen treffen zodat je weet waar je aan toe bent. Dat geeft rust!

Wij willen er alles aan doen om jou te helpen met een oplossing zodat je vol zelfvertrouwen bij ons naar buiten gaat. Die oplossing is voor iedereen anders. Voor de een is dat een modieus en comfortabel mutsje en voor de ander is dat een mooi haarwerk.

Wij helpen je met het knippen van je eigen haar en met de zorgverzekering. Door onze jarenlange ervaring kun je bij ons rekenen op empathie, een luisterend oor en privacy

Haaroplossingen
Haaroplossingen

Mammacare

Een borstoperatie is een aangrijpende gebeurtenis en laat zijn sporen na. Jouw mammacare-adviseuse bij Aderans is gediplomeerd specialiste in het aanmeten van borstprotheses. Met veel geduld en begrip zorgt zij ervoor dat je jouw vertrouwde figuur weer terugkrijgt.

Tijdens een intakegesprek worden je wensen en verwachtingen besproken. Veel dames vinden het prettig om iemand mee te nemen naar de eerste aanmeting. Neem dus gerust je partner of een vriendin mee. Wanneer je niet in de gelegenheid bent om langs te komen, dan komt onze mammacare-adviseuse naar je toe.

Borstprotheses

Na zo’n emotionele en spannende periode van ziek zijn, zorgt een borstprothese weer voor een natuurlijk evenwicht en zelfvertrouwen.

Lees verder >
Medische lingerie & badkleding

Een borstoperatie is een ingrijpende gebeurtenis en laat zijn sporen na. De medische lingerie en badkleding bij Haar- & Huidinstituut Westland zorgen voor ondersteuning en hebben een fijne pasvorm.

Lees verder >
Mammacare

Onze mammacare-adviseuse is gediplomeerd specialiste in het aanmeten van borstprotheses. Met veel geduld en begrip zorgt zij ervoor dat je jouw vertrouwde figuur weer terugkrijgt.

Lees verder >
Vragen?